Een "maatschap" was voor de immer in financiele moeilijkheden verkerende N.B.D.S. een middel om de aanschaf van nieuwe locomotieven te financieren; het was een leaseplan "avant la lettre".

In het "Hertog van Brabant"-project is ook plaats ingeruimd voor een maatschap, echter niet gedreven door financiele moeilijkheden maar het is de bedoeling om

"spoorwegliefhebbers te laten participeren in de bouw van kleinere locomotieven die wat moeilijker te exploiteren te zijn omdat deze niet geschikt zijn om op een hoofdlijn in te zetten."

Te denken valt hierbij aan de N.B.D.S. locomotieven uit de latere NS- series 700, 1200, 6900 en 8200.

De bouwtijd van een locomotief uit deze categorie is niet aan een deadline gebonden en voor de bouw wordt een aparte ruimte op de bouwlocatie ingeruimd.

Het is de bedoeling dat De Maatschap een vrij selecte groep wordt van spoorwegliefhebbers die de bedoelingen van het project een goed hart toedragen.

Natuurlijk krijgen de leden van De Maatschap de nodige voordelen die deelname met zich meebrengen. Zo is de bedoeling dat leden bij een bepaalde vorm van deelname een uitsluitend voor leden gemaakt boek krijgen waarin alle variaties waarin N.B.D.S. locmotieven gereden hebben voorkomen.

Later volgt meer informatie.

                    

 

 

 

HOME                                           

VOORGESCHIEDENIS                           

PROJECTOMSCHRIJVING                          

BOUWTECHNIEK

LOCATIE

DE PARTNERS

BCH 2018

WAT NA DE HERTOG?

.CONTACT

               

.ENGLISH SUMMARY